ÁSZF

1.       ÁSZF hatálya és alkalmazási köre

1.1            Jelen általános szerződési feltételeket tartalmazó Szerződés [a továbbiakban: ÁSZF; Szerződés] a(z) EYYY ENTERTAINMENT Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 7400 Kaposvár, Kőrösi Csoma Sándor utca 147., adószám: 32465288-2-14, cégjegyzékszám: 14-09-3206170, nyilvántartó hatóság: Kaposvári Törvényszék Cégbírósága, elektronikus elérhetősége:
dankovics.koppany@eyyyentertainment.hu
), pénzforgalmi jelzőszáma, kezelője: Erste Bank Hungary Zrt., 11600006-00000001-99370683) [ a továbbiakban: EYYY; Közvetítő, vagy Szolgáltató] által nyújtott szolgáltatásokra és az azokhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó általános szerződési feltételeit tartalmazza.

1.2            Ellenkező kikötés hiányában a jelen ÁSZF rendelkezései [a továbbiakban: ÁSZF; Szerződés] valamennyi jogviszony – ideértve különösen, de nem kizárólagosan annak létrejöttét, fennállását, módosulását vagy megszűnését – teljes tartama alatt alkalmazandóak, amelynek az EYYY közvetlen vagy közvetett módon alanya.

1.3            A jelen ÁSZF 2024.09.01. napján lép hatályba, és az EYYY általi egyoldalú módosításával vagy visszavonásával, hatályon kívül helyezésével veszti hatályát.

1.4            Jelen ÁSZF hatálybalépésével egyidejűleg minden korábban hatályos ÁSZF hatályát veszti.

1.5            A jelen ÁSZF rendelkezéseitől az EYYY, és a vele jogviszonyban álló valamennyi Ügyfél, Partner [a továbbiakban: Ügyfél vagy Partner, Ügyfél vagy Partner és az EYYY együtt: Felek] kizárólag egyező akarattal, írásban térhetnek el, vagy az EYYY a jelen ÁSZF általi, egyoldalú módosításával, új ÁSZF hatálybaléptetésével térhet el.

1.6            A jelen ÁSZF valamennyi melléklete annak elválaszthatatlan részét képezi.

1.7            Jelen ÁSZF rendelkezései a Felek között fennálló valamennyi egyedi megállapodás elválaszthatatlan részét képezik. Az egyedi megállapodás a jelen ÁSZF rendelkezéseitől eltérhet, de jogszabály kötelező rendelkezésével ellentétes nem lehet. Az egyedi megállapodás során a jelen ÁSZF rendelkezéseit annyiban kell alkalmazni, amennyiben az egyedi megállapodás eltérően nem rendelkezik.

1.8            A mindenkor hatályos ÁSZF rendelkezéseinek megismerése, ismerete, az ÁSZF esetleges módosításainak nyomonkövetése az arra való külön felhívás nélkül kötelezettsége valamennyi Ügyfélnek, Partnernek, aki, amely az EYYYvel közvetlen vagy közvetett módon jogviszonyban áll, vagy arra törekszik.

1.9            Valamely általános szerződési feltétel részleges, vagy teljes érvénytelensége, hatálytalansága az általános szerződési feltétel fennmaradó részének, a többi szerződési feltételnek, illetve a szerződés érvényességét, hatályosságát nem érinti.

1.10         Jogszabály ellenkező kikötése hiányában jelen ÁSZF rendelkezéseit és érvénytelen, hatálytalan rendelkezéseit is oly módon kell értelmezni és alkalmazni, ahogy az a szavak általánosan elfogadott jelentése és az ÁSZF rendelkezéseinek egymáshoz való viszonya alapján az EYYY számára a legkedvezőbb módon alkalmazható.

 

 

 

2.       SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE, AJÁNLATI KÖTÖTTSÉG

2.1        Felek között a Szerződés, mint jogviszony a Felek kölcsönös és egybehangzó jognyilatkozatával jön létre azzal, hogy az Ügyfél, Partner és az egymással egyedi megállapodást köt.

2.2        Mögöttes jelleggel Felek között a Szerződés, mint jogviszony a Felek kölcsönös és egybehangzó jognyilatkozatával jön létre azzal, hogy a EYYY valamely dolog adására, tevékenység megtételére, tevékenységtől való tartózkodásra vagy más magatartásra irányuló szolgáltatást nyújt, vagy vesz igénybe.

2.3        A Felek kijelentik, hogy az EYYY tiltakozása hiányában úgy tekintendő, hogy a Szerződés valamennyi lényeges és bármelyikük által lényegesnek minősített kérdésében megállapodtak, továbbá az általános szerződési feltételek tartalmát a szerződéskötést megelőzően megismerték, egyedileg megtárgyalták és elfogadták.

2.4        Felek kijelentik, hogy közöttük nem áll és soha nem is állt fenn olyan szokás, amelynek alkalmazásában a felek üzleti kapcsolatukban megegyeztek, vagy olyan gyakorlat, amelyet egymás között kialakítottak, amennyiben az a jelen ÁSZF rendelkezéseivel ellentétes.

2.5        Felek megállapodnak, hogy az EYYYt ajánlati kötöttség semmilyen esetben sem terheli.

 

3.       Szerződő felek

3.1        Egyrészről az EYYY, mint Közvetítő,

3.2        másrésztől valamennyi természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező jogalany, [a továbbiakban: Ügyfél, Partner], aki, amely az EYYYvel közvetlen vagy közvetett módon jogviszonyban áll, vagy arra törekszik.

3.3        Az EYYY és az Ügyfél, Partner együtt a továbbiakban: Felek

 

4.       Szerződés tárgya

4.1        Az EYYY, mint Közvetítő a megbízója és harmadik személy között szerződés megkötésének elősegítésére irányuló tevékenységet végez, amely szolgáltatás ellenértékeként megbízójától vagy harmadik személytől díj illeti meg. EYYY a megbízója nevében az általa közvetített szerződés megkötésére és az annak alapján történő teljesítés elfogadására nem jogosult.

4.2        EYYY, mint Szolgáltató megbízója részére a szolgáltatást és az azokhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokat, valamint a jelen ÁSZF-ben és a hivatalos weboldalán -www.weddingeyyy.hu– [a továbbiakban: Weboldal] feltűntetett, nevesített szolgáltatásokat nyújtja.

4.3        Mögöttes jelleggel a jelen szerződés tárgyát képezi valamennyi EYYY által nyújtott vagy igénybevett olyan szolgáltatás, amely dolog adására, tevékenység megtételére, tevékenységtől való tartózkodásra vagy más magatartásra irányul.

4.1. – 4.3. pontban megjelölt tevékenységek a továbbiakban együttesen: Szolgáltatás

4.4        Az Ügyfél, Partner köteles tájékoztatást adni mindazon körülményről, tényről amely szolgáltatás nyújtásához elengedhetetlen, vagy ahhoz szükséges lehet. Amennyiben az EYYY valamely közlés, adat, információ, kép, hangfelvétel, videó, dokumentáció vagy okirat előállítására, átadására hívja fel az Ügyfelet, Partnert, köteles annak határidőn belül való teljesítésére.

4.5        Az Ügyfél, Partner tudomásul veszi, hogy minden, a weblapon sajátjaként elérhetővé tett vagy részére tudomásra hozott közlés, tanács, adat, tény, információ, kép, hangfelvétel, videó, dokumentáció vagy okirat, amelyet az EYYY nyilvánosságra hoz, vagy részére átad, az EYYY kizárólagos tulajdonát képezi, az arról való rendelkezés kizárólag az EYYY előzetes, írásbeli hozzájárulása alapján lehetséges.

4.6        Az Ügyfél, Partner vállalja, hogy az EYYYtől kapott valamennyi közlést, tanácsot, adatot, információt, képet, hangfelvételt, videót, dokumentációt vagy okiratot bizalmasan kezeli, azt vagy azok részeit, elemeit, fejezeteit, mondatait, módszertanát harmadik személynek ingyen, ellenérték vagy ellenszolgáltatás fejében nem adja át, azt nem teszi hozzáférhetővé, felhasználhatóvá mások számára, illetve azokkal a Közvetítő sérelmére semmilyen módon vissza nem él.

4.7        Ügyfél, Partner kötelezettséget vállal arra, hogy az EYYYvel való együttműködés során tudomására jutó valamennyi üzleti információt, tervet, adatot, tényt, dokumentumot, megoldást, képet, videót, hangfelvételt vagy egyéb anyagot, illetve dokumentációt, de különösen az üzleti titkokat és a bizalmas információkat titkosan és bizalmasan kezeli, harmadik személyeknek nem adja át, azt nem teszi hozzáférhetővé, felhasználhatóvá, illetve azokkal az EYYY sérelmére semmilyen módon vissza nem él.

4.8        EYYY az Ügyfél, Partner tevékenységéért, általa közölt információk, adatok dokumentumok, képek, hangfelvételek, videók helyességéért felelősséggel nem tartozik. Az Ügyfél, Partner által az EYYY részére, vagy közreműködésével közzé- vagy elérhetővé tett tartalmat az EYYY jogosult, de nem köteles ellenőrizni, továbbá az általa közzétett információk tekintetében nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

4.9        Az Ügyfél, Partner hozzázárul, hogy az EYYY a Szolgáltatás teljesítéséhez szükséges, vagy azt elősegítő, hatékonyságát növelő valamennyi, Ügyfélre, Partnerre vonatkozó vagy általa átadott, megküldött, nyilvánosságra hozott információt, dokumentumot, adatot, személyes adatot, képet, hangfelvételt, videót a lehető legteljesebb módon kezeljen, így különösen, de nem kizárólagosan a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely műveletet végezzen, adatot gyűjtsön, rögzítsen, rendszerezzen, tagoljon, tároljon, átalakítson vagy megváltoztasson, lekérdezzen, betekintsen, felhasználjon, közöljön, továbbítson, terjesszen vagy egyéb módon hozzáférhetővé tegyen, összehangoljon, korlátozzon, töröljön vagy megsemmisítsen.

4.10     Ügyfél, Partner hozzájárul, hogy az EYYY személyének nevét, megnevezését Ügyfél, Partner minőségére való hivatkozással nyilvánosságra hozza.

4.11     Ügyfél, Partner az általa nyilvánosságra hozott és EYYY részére átadott információkért, adatokért, dokumentumokért, okiratokért, képekért, hangfelvételekért, videókért és azok tartalmának helyességéért, jogszerűségéért, azok korlátozásmentes felhasználhatóságáért felelősséggel tartozik. Az Ügyfél, Partner vállalja és szavatolja, hogy az általa közölt információk, adatok, dokumentumok, fotók, videók és hangfelvételek a valóságnak megfelelnek és azok harmadik személyek jogait vagy jogos érdekeit nem sértik, vagy veszélyeztetik, továbbá szavatolja, hogy minden olyan adatot és információt az előírt módon megad, amely jogszabályi előírás, vagy hatósági rendelkezés okán kötelező és egyebekben is feltüntet minden olyan releváns információt, ami harmadik személy megalapozott döntéséhez szükséges. Ügyfél, Partner köteles bármely az EYYY birtokába jutott adat, információ, dokumentum tartalmának megváltozása, módosulása esetén annak tényéről haladéktalanul és igazolható módon értesíteni. Partner, Ügyfél amennyiben a tájékoztatás tényét kétséget kizáróan igazolni nem képes, úgy kell tekinteni, hogy annak tartalmáról az EYYYt nem tájékoztatta.

4.12     EYYY fenntartja a jogot, hogy a Weboldal bármely tartalmi elemét bármikor előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsa vagy megszüntesse, azok megjelenését, tartalmát, működését megváltoztassa, azon hirdetést, saját szolgáltatásait bemutató vagy egyéb tartalmat helyezzen el. EYYY a Szolgáltatás teljesítésének módját, tartalmát szabadon jogosult meghatározni, Ügyfél, Partner utasításához kötve nincs.

4.13     Az EYYY jogosult megbízója nevét, megnevezését, szolgáltatásait, ajánlatát, illetve az ezzel kapcsolatos adatok és információk – ideértve különösen, de nem kizárólagosan bármely fotót, illusztrációt, szöveget, videót, hangfelvételt – egészét, vagy azok bármely tetszőleges részét, a Weboldalon kívül az általa megválasztott helyen, illetve platformon, az általa meghatározott módon és tartamban a nyilvánossághoz közvetíteni, megjeleníteni, népszerűsíteni, reklámozni.

4.14     Az Ügyfél, Partner a Szolgáltató rendszerén keresztüli kommunikációjában, sem egyéb úton nem adhat meg olyan adatokat, információkat, elérhetőségeket, amelyek a vele való közvetlen kapcsolatfelvételre alkalmasak (telefonszám, email cím, webcímek, linkek, stb.), továbbá más módon sem ösztönözheti harmadik személyt a vele történő közvetlen kapcsolatfelvételre.

4.15     Felek megállapodnak, hogy a közöttük létrejött egyedi megállapodás, mint szerződés tartama alatt, továbbá megszűnésétől számított egy éven belül, az abban meghatározott mértékű díj követelésére abban az esetben is jogosult az EYYY, amennyiben a Partner, Ügyfél, és az EYYYvel jelenleg, vagy korábban bármely módon kapcsolatban lévő, vagy kapcsolatba kerülő harmadik személy között jogviszony jön létre, amely alapján harmadik személy az Ügyfélnek, Partnernek díjat fizet, fizetett, vagy annak megfizetésére köteles.

4.16     Az Ügyfél, Partner vállalja, hogy más szolgáltató rendszerében, és/vagy saját, vagy más weboldalán, és/vagy bármely más egyéb platformon (online és offline), különösen az EYYY szempontjából konkurens szálláskereső portálokon és kuponos oldalakon nem ad meg az EYYY részére megküldött árajánlatban szereplő áraknál és kondícióknál alacsonyabb árat, illetve jobb kondíciókat.

4.17     EYYY az Ügyfél, Partner részére részteljesítése esetén résszámlát is jogosult kiállítani, amely megfizetésére Ügyfél, Partner köteles.

4.18     Felek megállapodnak, hogy Ügyfél, Partner az EYYY részére megfizetendő díj visszatartására nem jogosult.

4.19     Amennyiben EYYY szerződésszerű teljesítésének részben, vagy egészben történő elmaradása az Ügyfél, Partner magatartására vezethető vissza, úgy a Felek között meghatározott díj egészének követelésére jogosult.

4.20     Ellenkező kikötés hiányában a kikötött díj nettó értékű, amely a Szolgáltatás teljesítése során felmerült adókat, díjakat, egyéb költségeket nem tartalmazza, azok megfizetésére Ügyfél, Partner köteles.

4.21     Az EYYY által meghatározott valamennyi határidő, határnap, időtartam tájékoztató jellegű, annak teljesítéséért felelősséggel nem tartozik.

5.       SZERZŐDÉS MEGSZŰNÉSE, MEGSZÜNTETÉSE, elállási és felmondási jog gyakorlása

5.1        A szerződéstől elállni, vagy azt felmondani a Felek a jogviszony teljes tartalma alatt egyoldalúan, írásban, indoklás nélkül jogosultak.

5.2        EYYY a Felek között létrejött jogviszony alkalmatlan időben történő felmondásáért felelősséggel nem tartozik.

5.3        Amennyiben az Ügyfél, Partner a szerződéstől eláll, vagy azt felmondja, EYYY a szolgáltatása díjának követelésére, megfizetése esetén megtartására jogosult, kivéve abban az esetben, ha az Ügyfél, Partner szerződésszegésére vezethető vissza.

5.4        EYYY szerződésszegése esetén is jogosult a szolgáltatása díjának arányos részére. Kétség esetén ellenkező bizonyításig a díj 50%-a tekintendő arányosnak.

6.       Felelősség

6.1        Felek kifejezetten tudomásul veszik, hogy az EYYY által nyújtott valamennyi szolgáltatás tartalma, a Weblapon vagy más platformon megjelenített közlés, adat, információ, kép, hangfelvétel, videó, dokumentáció vagy okirat, tájékoztató jellegű, azok valódiságtartamáért, pontosságért, hasznosságáért semmilyen felelősség sem terheli.

6.2        Felek megállapodnak, hogy az EYYY tevékenységéből származó, Ügyféllel, Partnerrel vagy harmadik személlyel szemben fennálló mindennemű felelősségét, továbbá az EYYY szerződésszegésének esetleges jogkövetkezményeit – a szándékosan okozott, emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegés esetét kivéve – kizárják.

6.3        Felek úgy nyilatkoznak, hogy a 6.2 pont alkalmazhatóságának hiányában a EYYY tevékenységéből eredő, Ügyféllel, Partnerrel vagy harmadik személlyel szemben fennálló felelőssége, továbbá a szerződésszegés esetleges jogkövetkezményei a szándékosan okozott, emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegés esetét kivéve az Ügyfél, Partner által EYYY részére teljesített díj összegére korlátozódik.

6.4        Felek megállapodnak, hogy EYYY szerződésszegése esetén a Polgári Törvénykönyvről szóló V. torvény 6.142.§ rendelkezéseitől el kívánnak térni annyiban, hogy EYYY kimentésére a kontraktulási felelősség szabályai helyett a deliktuális felelősség felróhatóság alapú kimentési szabályait kívánják alkalmazni. Jelen kikötés alkalmazhatóságának hiányában felek a Ptk. 6.142.§ szerinti konjuktív feltételeket vagylagossá kívánják tenni.

6.5        A EYYYt kártérítési kötelezettség a meghatározott értékhatárokat meghaladóan semmilyen formában sem terheli.

6.6        A EYYY kizárólag a vagyonban okozott, igazolt kárt téríti meg a jelen ÁSZF rendelkezései szerint. Az elmaradt vagyoni előny és minden egyéb következményes kár megtérítése kizárt. A vagyonban okozott igazolt kár összegét meghaladóan minden egyéb kár megtérítése, sérelemdíj fizetése, illetve egyéb hátrányos jogkövetkezmény alkalmazása a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárt.

6.7        Felek megállapodnak abban, hogy az EYYYvel szemben kikötött valamennyi kötbérre vagy jogvesztés kikötésére irányuló szerződési feltétel semmis.

7.       Vegyes rendelkezések

7.1        Jelen Szerződés nyelve a magyar.

7.2        Jelen szerződésre a magyar jog szabályai az alkalmazandóak.

7.3        Felek kijelentik, hogy a magyar nyelvet ismerik, vagy magyar nyelvismeret hiányában jelen ÁSZF tartalmát tolmács igénybevételével megismerték. The parties declare that they know the Hungarian language, or in the absence of knowledge of the Hungarian language, they learned the content of this Agreement with the help of an interpreter.

7.4        Az ÁSZF értelmezésére és a szerződésben nem szabályozott kérdésekre a magyar jog szabályai, különösen, de nem kizárólagosan a Ptk., valamint a szerződés tárgyát érintő egyéb jogszabályok rendelkezései az irányadóak. Jogvita esetén – amennyiben nem a PKKB, a Fővárosi Törvényszék, a Budapest Környéki Törvényszék, vagy egyéb, a Budapest közigazgatási területén belül fellelhető Bíróság rendelkezne illetékességgel – Felek járásbíróság hatáskörébe tartozó ügyben a II. és III. Kerületi Járásbíróság, törvényszék hatáskörébe tartozó ügyben a Kecskeméti Törvényszék kizárólagos illetékességét kötik ki.

7.5        EYYY külön tájékoztatja a Partnert, Ügyfelet, hogy jelen ÁSZF olyan rendelkezést tartalmaz, tartalmazhat, amelyek jelentősen eltérhetnek a jogszabályoktól, a szokásos szerződési gyakorlattól vagy a Felek között korábban alkalmazott általános szerződési feltételtől.

7.6        Az Ügyfél, Partner kijelenti, hogy jelen ÁSZF jogszabályoktól, a szokásos szerződési gyakorlattól vagy a Felek között korábban alkalmazott általános szerződési feltételtől eltérő rendelkezéseit kifejezetten elfogadja azzal, hogy a EYYYvel jogviszonyba lép.

7.7        Felek kifejezetten úgy nyilatkoznak, hogy kifejezett elfogadás hiányában jelen ÁSZF mindazon rendelkezése, amely lényegesen eltér a jogszabályoktól, a szokásos szerződési gyakorlattól vagy a Felek között korábban alkalmazott általános szerződési feltételtől, megfelel a Felek között kialakult gyakorlatnak.

7.8        Amennyiben EYYY és az Ügyfél, Partner általános szerződési feltételei egymással nem ellentétesek, mindkét fél általános szerződési feltételei a szerződés részévé válnak, kivéve azok, amelyek EYYY vonatkozásában kötelezést vagy tiltást tartalmaznak, vagy rá nézve más módon kedvezőtlenek.

7.9        Amennyiben EYYY és az Ügyfél, Partner valamely – a szerződés nem lényeges vagy lényeges kérdését érintő – általános szerződési feltétele eltér egymástól, a szerződés az EYYY általános szerződési feltétele szerint jön létre oly módon, hogy az Ügyfél, Partner általános szerződési feltétele a szerződés részévé nem válik, kivéve abban az esetben, amennyiben az Ügyfél, Partner rendelkezése az EYYYre nézve kedvezőbb rendelkezést tartalmaz.

7.10     Valamennyi jognyilatkozat, általános szerződési feltétel, egyedileg megtárgyalt szerződési feltétel tartalmát – amelynek a EYYY közvetlen vagy közvetett módon alanya – kétség esetén az EYYY számára legkedvezőbb módon kell értelmezni, amennyiben azt jogszabály nem tiltja.